2 Aralık 2009 Çarşamba

Advantage Pack 2010 - Keyboard Shortcuts

Advantage Pack kurulumundan önce klavye kısayollarını sadece keyboardshortcuts.txt dosyasından düzenlenebiliyordu. Artık çizim arayüzünden direk ulaşılabilir ve yeni fonksiyonları da içeren bir pencereden düzenlemeler yapılabilir. Kısayol komutlarına arayüzden farklı yerlerden erişmek mümkün:

1. Uygulama penceresinden (R), Options/Keyboard Shortcuts karşısında yer alan Customize çalıştırın.


Options Penceresi

2. View/Windows/User Interface/Keyboard Shortcuts penceresi açılır.


Keyboard Shortcuts

Revit araçlarına klavye kısayolları alttaki bilgiler dahilinde atanmalıdır:
o Bir kısayol verisi en fazla 5 alfanümerik (harf ve rakam) bilgisi içerebilir.
o Ctrl, Shift ve Alt tuşları tek bir alfanümerik değer ile birlikte kullanılabilir. Alt tuşu kullanılacak ise bu veri mutlaka Ctrl veya Shift tuşunu da içermelidir.
o Kısayol tanımlamaları için Reserved Keys kullanılamaz. Filter aracından All Reserved seçildiğinde bu tanımlamaları listelemek mümkündür. Bu bilgiler sistem tarafından belirlenmiştir. Gri renkte görünürler ve değiştirilemezler. Örneğin:
Close, Ctrl+Fn4
Copy, Ctrl+C
Undo, Ctrl+Z
Print, Ctrl+P gibi.
o Bir komut için birden fazla kısayol tanımlanabilir.

Kısayol tanımlama için alttaki adımları takip edin:
1. Pencerenin en üst kısmında arama satırı yer alır. Buradan komut isimleri yazılarak arama yapılabilir.
2. Arama satırının altında Filter yer alır. Filter başlığı komutların belli özelliklere göre listelenmesini sağlar. Örneğin buradan All Not Defined ile kısayol atanmamış tüm komutlar listelenebilir. Yine komutlar bulundukları sekmelere göre buradan sekme ismi seçilerek listelenebilirler.


Filter Listesi

3. Keyboard Shortcuts penceresinden klavye kısayolu tanımlanacak komutu seçin. Pencere altında yer alan Press new keys karşısına tanımlanacak klavye kısayol bilgisini girin. Assign ile bilginin listeye eklenmesini sağlayın. Remove ile istenilirse kısayol bilgisi silinebilir.
4. Tanımlanan kısayol bilgileri istenilirse paylaşılabilir. Export seçeneği ile bilgiler XML formatında saklanabilir. Bu tanımlanan verilerin başka makinalarda Import aracı ile kullanılmalarını sağlar. Import seçeneği ile 2010 versiyon ve sonrası için XML ve TXT dosyaları kullanılabilir.


Keyboard Shortcuts

Öneri kısayol komutaları:
EH - Element Hide
VH – Hide Category
CS – Create Similar
ZA – Zoom Fit All
WT – Window Tile
VV veya VG – Visibility Graphics
SA – Select All Instances
CTRL+Back Arrow bir önce seçilmiş nesneyi seçme.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder