2 Aralık 2009 Çarşamba

Advantage Pack 2010 - DWG Export

*RVT dosyalarını *DWG dosya formatında Export edilirken kullanılan Export CAD Format penceresine Colors özelliği eklendi.


Export CAD Format Penceresi

Colors özelliği DWG veya DXF dosya formatında export edilecek çizimlerin renk ayarları için Index Color veya True Color kullanma imkanı sağlar.
Index Color (255 Colors): Index color renk seçeneklerini Export Layers penceresinde by category ayarlarına göre belirlenmiş olan renklere göre kullanır. Eğer renkler by category olarak belirlenmemiş ve override seçeneği ile değiştirilmiş ise, Export aşamasında Index Color içeriğinde yer alan 255 renk tablosundan override edilmiş renge en yakın olanını seçer. Bu seçenek Revit içerisinde kullanılan renklerin tam karşılığının bulunmasını sağlayamayabilir.
True Color (RGB Values): Revit Architecture byLayer ve ByEntity seçili nesneler için renkleri RGB değerlerine göre değerlendirir. Room ve Space çalışmalarında renklendirmeler Export edildiklerinde orjinal renklerini korurlar.

Not: Renk seçimlerinin nesnelere göre yapılması, görüntüye özgü değiştirilmesi ve Export sırasında değişimleri altta tarif edilen pencereler içerisinden yapılır:

1. Revit Architecture içerisinde nesnelere ait renkleri Manage/Project Settings/Settings/Object Styles içerisinden düzenleyin.
2. Burada belirlenen değerler View/Graphics/Visibility/Graphics içerisinden (veya klavyeden “VV” kullanın) çalışılan çizim görüntüsüne özgü olacak şekilde değiştirilebilir.
3. Çizimi Export ederken renkler ve Layer isimleri değiştirilebilir. Çizimi Export etmak için, R (Applicarion menu)/Export/CADFormats/DWG seçin. Açılan Export CAD Formats penceresinden DWG Properties başlığını açın. Layers and properties başlığının yanında bulunan “...” düğmesini seçin.


Layer İsimlerini ve Renklerini Düzenleme


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder