16 Aralık 2009 Çarşamba

Advantage Pack 2010 - Convert Line Types

Revit içerisinde iki çeşit çizgi tipi vardır: Model Line ve Detail Line. İkisinin kullanım alanları farklıdır. Model Line tüm çizimde görünür olan çizgi tipi iken Detail Line sadece aktif çizim görüntüsüne işlenir. Önceki kullanımlarda bu iki çizgi tipi tekrardan birbirlerine dönüştürülemezken yeni Advantage Pack komutları ile bu mümkündür.


Model Line


Detail Line

Özellikle Revit içerisine başka yazılımlardan dosyalar alınıp patlatıldıklarında (Explode) çizgiler Model Lines olarak kullanmak pratik olmayabilir. Kullanıcı yeni Convert Lines aracı ile çizgileri Detail Lines‘a çevirebilir. Çizimin her aşamasında işlemin tersini yapıp çizginin ilk haline ulaşmak mümkündür.
Komut yine Family araçlarının düzenlenmesinde Symbolic Line çizgi tiplerinin Model Line çizgilerine dönüştürülmesi için büyük avantaj sağlar. Convert Lines kullanımı için;
1.Çizim ekranından dönüştürülecek olan çizgiyi seçin.
2.Açılan Modify Lines sekmesinden Convert Lines aracını çalıştırın.
Seçilen nesne Model Line ise Detail Line‘a dönüşecektir veya tam tersi olan durum gerçekleşecektir. Ekranda seçili çizgiler içerisinde hem Model Line hem de Detail Line var ise, hangisinin baz alınacağına dair uyarı mesajı çıkacaktır:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder