19 Nisan 2009 Pazar

Revit Pdf Baskı

Birçok dosya formatında çizimlerimizi dışarı alabildiğimiz halde bazı kullanıcılar yine de çizimlerini .PDF ‘e nasıl dönüştürebileceklerini soruyorlar. Bunun için PDF yazıcınızın makinanızda yüklü olması gerekir.
Aşağıdaki linkten gerekli yüklemeleri ücretsiz olarak yapabilirsiniz:

http://www.pdf995.com/

Yükleme işleminden sonra Print pencerenize gidiniz. Burada Printer Name alanında yüklediğiniz PDF yazıcınız görünecektir. Çıktı için gerekli düzenlemelerinizi yapıp, File/Browse... alanından revit dosyanızı .pdf uzantılı olarak kaydedebilirsiniz.



Özellikle dosyanızı .pdf olarak kaydetmeniz gerekmiyor ise, dosyalarınızı dışarıya .DWF olarak atmanızı öneririz.


Hem dosya ebatı PDF’e göre daha düşük hem de zoom, pan gibi işlemlerinizi yazılım içinde çalışıyormuş gibi takip etme olanağını elde edebilirsiniz. Bu dosyaları direkt ölçekli çıktı için de kullanabilirsiniz. DWF dosyalar için daha fazla bilgiyi burdan edinebilirsiniz;

http://www.sayisalgrafik.com.tr/

Autodesk DWF Viewer
Küçük ve bedelsiz dağıtılan bir yazılım olan Autodesk DWF Viewer (daha önce Autodesk Express Viewer adıyla yayımlanıyordu) , elektronik ortamdaki tasarımları Web üzerinden yayımlayabilmek için geliştirilen DWF™ (Design Web Format) görüntüleyicisidir. DWF formatı ile tasarımlar boyut olarak küçültülür ve Web üzerinden yayımlanacak şekle gelir. Dokümanlar için Adobe PDF formatı ne ise, tasarım ve çizimler için de DWF formatı aynı anlama gelir. Autodesk DWF Viewer ile, DWF formatında yayımlanan elektronik tasarım görüntülenir, ölçülendirme ve konum bilgisine erişilir, ölçekli çıktı alınabilir ve tasarımcının tam olarak neyi anlatmak istediğini görüntülenebilir.

Bilgiye Nerede, Ne Zaman İhtiyacınız Olursa
Birçok insan, kavramdan tasarıma ve oradan da ürünün tamamlanmasına kadar geçen süreçte, elektronik ortamda tasarım bilgilerine ihtiyaç duyar. Aslında 1 kişi tarafından yapılan tasarım, 10 kişi tarafından kullanılır. Tasarım yapan herkes, daha önceden yaratılmış verilere ihtiyaç duyar. Verileri yayımlıyor veya üzerinde çalışıyor olsanız da, onları görebilmeye ihtiyacınız vardır. Ama eğer bu verilerin yaratıldığı yazılımlara sahip değilseniz ne olacak? Autodesk DWF Viewer ile bu hiç mesele değil. Bir takımın içindeki bu tasarım verilerine ihtiyaç duyan herkes istedikleri zaman bu bilgileri görüntüleyebilir. Bu da karar verme sürecine yardımcı olarak üretim zamanını ve maliyetini düşürecektir.

Veri Transferi
DWF ortak tasarım çalışması için yeni bir boyuttur. Ağ üzerinden dağıtılan DWF formatlı 2 boyutlu çizimleri, fotoğrafları, 3 boyutlu grafikleri ve diğer bütün tasarım verilerini Autodesk DWF Viewer ile kolayca görüntüleyebilirsiniz.
Güvenli, Akıllı ve KüçükDWF formatı ve Autodesk DWF Viewer kullanarak yayımladığınız veya paylaştığınız veriler her zaman sizin yarattığınız şekilde kalır. Çünkü bu bilgiler onları görüntüleyenler tarafından değiştirilemez. Bilgileri görüntüleyenler istedikleri ölçeği kullanarak bu verilerin kağıt çıktılarını alabilirler. Tıpkı Adobe® PDF platformu gibi, DWF teknolojisi de tasarım verilerini ve dokümanlarını dağıtmada büyük kolaylık sağlayacaktır.

Dökümanı burdan indirebilirsiniz,

http://www.revitnotes.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder