3 Nisan 2009 Cuma

Grid Çizgilerim Neden Görünmüyor?

Birçoğumuz özellikle ilk projelerimizde, planda aks çizgilerimizi eklediğimiz halde diğer kat planlarımızda aks çizgilerinin olmadığını fark ederiz.
Bunun sebebi Grid çizgilerinizin Level dediğimiz kat çizgileriniz tarafından kesilmiyor olmasıdır.




Alttaki resimde 3.50 Kotunda aks çizgileri göründüğü halde, 7.00 Kotunda sadece düşey akslar görünüyor.



Bunu düzeltmek için herhangi bir yan görünüşünüze gidin. Ve Level çizgilerinizin altında kalan aks çizgileriniz yukarı çekin.

Bu işlemleri görünüşlerinizden yapıyor iseniz, sadece kuzey-doğu veya güney ve batı görünüşlerinizden düzeltmeniz yeterli olacaktır. Artık her plan görüntünüzde aks çizgileriniz görünecektir.



NOT: Yukarıda bahsettiğim düzeltme genelde gözden kaçan bir durum. Bunun dışında her zaman için nesnelerin Visibility ayarlarını kontrol edin. Nesnelerin atandığı workset kapalı olabilir. Bir de ekran altında yer alan Crop Region ayarı ile grid çizgileriniz bu alanın yerine göre yine gizli kalabilir, Crop Region’ı ekranda görünür yapıp, sınırlarını kontrol edin.


Yukarıdaki örnekte dikkat ederseniz aks çizgileri görünüşlere dik durumdadır. Açılı veya yay şeklindeki Grid çizgileri kendilerine dik olmayan görünüşlerde görünmeyecektir. Bu tür bir projeniz var ise aşağıdaki ipucunu kullanabilirsiniz:

Revit – Missing Grids in Elevation
www.designreform.net/2008/05/28/revit-missing-grids-in-elevation






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder