23 Şubat 2011 Çarşamba

Malzeme Etiketleme - Material Tag


Revit'te bir etiketleme aracı olan Material Tag'i yandaki gibi kullanabilirsiniz. Annotate'in altında yer alan komut ilk çalıştırıldığında ekranda alttaki gibi bir sonuç verir;



Material Tag etiketi ilk kullanımında malzemenin tanımını yapıyor, oysa biz malzemenin ismini görmek istiyoruz. Bunun için malzeme etiket Family'sini düzenlememiz gerekiyor. Ekranda yerleştirdiğiniz malzeme etiketini seçip sağ tuştan Edit Family yapın, Family dosyası açılacaktır.



Dosyada malzeme tanımı yerine malzeme adını yazdırtmak için ekranda gördüğünüz Material Discription yazısını seçin ve yukarıdan şerit menüde yer alan Edit Label aracını çalıştırın;



Listeden Discription parametresini çıkartın, bunun yerine Name ve malzeme kalınlıklarını girmek için Comment parametrelerini ekleyin. Comment parametresi için Suffix kısmına "cm" yazın, böylelikle bu bilgi otomatik olarak kalınlık değerlerin sonuna gelecektir.



Family dosyasının son halini Load into Project ile çizime yükleyin (Eğer Edit Label penceresinde Break işaretli olsa idi Comment satırı Malzeme adının altına gelirdi). Çizimde daha önce koyduğunuz etiketi tıklayın ve kalınlık değerini girin.


Material Tag komutunu diğer katmanlar için de uygulayın ve Leader yani oklarını aynı hizaya getirin.



Burada seramik malzeme isminin değiştirilmeden bırakıldığını görüyoruz. Döşeme katmanları için belirlenen her yeni malzeme ismi etiketlere de otomatik olarak yansıyacaktır.Ceramik Tile malzeme ismini döşeme özellikleine girip, Seramik olarak değiştirin (Duplicate ile).



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder