28 Nisan 2011 Perşembe

Levrek, hamsi, kalkan... Kader anı Haziran!


Levrek, hamsi, kalkan... Kader anı Haziran!: "“Seninki kaç santim?” kampanyasının sonucu belli oluyor. Tarım Bakanlığı balıkların ve denizlerin geleceğine Haziran’da karar veriyor. İş işten geçmeden, balıklar tükenmeden, daha fazla ertelemeden, hemen şimdi eyleme katıl."

27 Nisan 2011 Çarşamba

Revit Architecture/Structure Farkı

"REVIT Structure edindiğimiz zaman Revit Architecture yaptıklarına da sahip olur muyuz, Structure bünyesinde Architecture'ı barındırır mı? Soruma cevap verenlere şimdiden teşekürler."

İsimlerinden de anlaşılacağı gibi biri mimarlar diğeri mühendisler içindir ve bu programların komutlarından çalışma prensibine kadar birçok yerde farklılık yaratır;

Revit Architecture (RAC)'da plan düzlemleri Structure (STR)'dan farklı çalışır. Biz kesilen düzlemin altına bakarken mühendisler üste bakarlar. Bu da çalıştığımız sayfanın View Range değerlerinin farklı olması demektir.


Yukarıdaki ekran görüntüsü RAC üzerinden alınmıştır. Bu çalışılan katın 120cm yukarından kesilip aşığıya bakıldığını anlatır. STR'da bu düzenleme farklıdır. Bu da komutların farklı çalıştığını gösterir (duvar, kolon, kiriş yerleştirme vb).

Her iki programda da ana komutların yer aldığı Home başlığı farklıdır.




Home Başlığı içerisinde STR'da taşıyıcı sistemle ilgili komutlar, RAC'da mimari modelleme komutları yer alır. Birçok mimari komut RST'de olmadığı gibi birçok taşıyıcı sistem ve analiz komutları RAC'da yer almaz. Örneğin RAC'da yer alan Ceiling, Room Tag komutları RST'de yoktur.

Burada yer alan PDF 'te RAC, RST, MEP farklılıklarını bulabilirsiniz.

Doğrusu mimari çizimi RAC içerisinde yapmak ve burada yer alan PDF 'te anlatıldığı gibi RST ve diğer disiplinlerle paylamaktır.

21 Nisan 2011 Perşembe

Default Template File Invalid Hata Mesajı



Bazı kullanıcılar Revit Architecture 2012 kurulumundan sonra yukarıdaki gibi "Default Template File Invalid" hata mesajı aldıklarını ilettiler. Bu durumda şablon dosya için yeri sizin tarif etmeniz gerekir. R/Options içerisinden şablon dosyanın yerini tarif edin. Metric kullanıcılar için şablon dosya yeri;
C:\ProgramData\Autodesk\RAC 2012\Templates\US Metric\DefaultMetric.rte

Alttaki Options penceresinde görüldüğü gibi File Locations'dan dosya yerini gösterin.